Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Бабините пукани люти чушки

Бабините пукани люти чушки

Тодоринка БернардоваТодоринка Бернардова
Иноватор
2091k5241k1
Бабините пукани люти чушки2 / 2
15/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
45 мин.
"Апетитни пукани люти чушлета по специална рецепта на баба"

Необходими Продукти

  • сол - 1 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • олио - 1 с.л.
  • оцет - 80 мл
  • чесън - 4 скилидки
  • черен пипер
  • целина
  • магданоз
  • люти чушки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дозите са за буркан от 800 мл.

Чушките се измиват и подсушават. Отрязват им се дръжките и се опукват на силен огън в стара тава или в грил тигана тук-там да се запекат.

Изваждат се с решетъчна лъжица в тенджера и се захлупват, да се задушат. Взема се бурканът и на дъното се сипва солта, захарта, олиото и оцетът.

Като се поохладят, лютите чушки се нареждат плътно в буркана, като се притискат да излезе течността нагоре.

Помежду се ръси целина, магданоз и чесъна.

Ако няма достатъчно течност до горната резка на буркана, се долива с вода.

Бурканите в пукани чушки се затварят с капачки и се варят докато заври водата и се изваждат.

Бабините пукани люти чушки се обръщат се с капачките надолу и като изстинат, се прибират в мазето.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: