Начин на приготвяне
За приготвянето на тази апетитна гъбена супа най-напред лукът и чесънът се режат на ситно.
Ако желаете, може да добавите и малък морков. Зеленчуците се запържват за кратко, докато омекнат;
Към тях се добавят гъбите и картофът, нарязани на едни кубчета. Запържват се за минута-две;
Добавят се дафиновият лист, солта, риганът и прясното мляко. Всичко се разбърква и отново се гости минута-две;
Прибавя се избраният бульон. Ако супата ви е твърде гъста, може да я заредите с мляко или вода. Вари се 20 минути на умерен котлон. Последни се добавят кравето масло и пармезанът;
Традиционната гъбена супа по италианска рецепта се сервира с препечени филийки. По желание може да добавите още риган и пармезан като поръска.
Ако рецептата ти харесва, опитай и нашите гъбени чорби или тази супа от манатарки.
Коментари