Начин на приготвяне
В купа се пресяват брашното и бакпулвера. Прибавят се ваниловата захар, ваниловата есенция, омекналото краве масло и яйцето.
От всички продукти се замесва гладко тесто. Оформя се на топка и поставя в хладилника да се охлади и стегне.
След това тестото се разточва на кора върху набрашнена повърхност.
От нея с помощта на рингове или чаши с различен диаметър се изрязват венчетата.
Подреждат се в тава, покрита с хартия за печене, и се поставят във фурната.
Пекат се коледните сладки на 180°C за около 10 минути или докато краищата им порозовеят. Готовите ванилови коледни венчета се покриват с роял айсинг и декорират с листенца розмарин и перли.
За приготвянето на глазурата е необходимо в дълбок съд да се сложат белтъкът, пресятата пудра захар, царевичното нишесте и лимоновият сок.
Разбива се с помощта на миксер или телена бъркалка до получаване на гладка смес.
Глазурата се прехвърля в сладкарски пош и се шприцова върху сладките венчета.
Декорацията се поставя веднага, още докато не е стегнал роял айсингът.