Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Сарми с кисело зеле и пилешко месо

Сарми с кисело зеле и пилешко месо

редакция:
Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Сарми с кисело зеле и пилешко месо1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
105 мин.
Порции
6
"Всеки, който обича сармички, ще се наслади на тези с кисело зеле и пилешко месце"

Необходими Продукти

  • бекон - 250 г
  • зеле - 15 зелеви листа
  • пилешко месо - 1 средно пиле
  • ориз - 200 г
  • черен пипер
  • червен пипер
  • майорана - 1/2 ч.л.
  • карамфил - 2 счукани зрънца
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте ориза и го сварете леко в 600 мл подсолена вода. Обезкостете пилешкото и го нарежете на ситни кубчета. Овкусете го със сол, черен пипер, червен пипер и майорана.

Загрейте малко мазнина в дълбок тиган, сложете пилешкото да се запържи, след което добавете ориза. Объркайте добре за няколко минути.

Във всяко зелево листо поставете ивица бекон, една супена лъжица от плънката и оформете сармите.

Редете зелевите сарми в тенджера, на дъното на която сте наредили пилешките кости. Поръсете отново с червен пипер, долейте малко зелев сок и вода.

Покрийте с чиния и сложете сармите да се варят за 45 минути.

Ако обичаш сарми, опитай и другите ни предложения за сарми с ориз, постни зелеви сарми или сармите в гювеч.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: