Начин на приготвяне
Първо си пригответе сиропа, смесете захарта и водата и поставете да заври.
Прибавете лимоновия сок, варите за 10 минути след завиране на слаб огън и оставете да се охлади.
В купа прибавете разбитото яйце, киселото мляко и олиото. Прибавете пресятото брашно, смесено с бакпулвера, и замесете меко и нелепкаво тесто.
Поставете тестото върху леко набрашнена повърхност и разточете на квадратна кора с дебелина 0.5 см.
Нарежете кората на малки квадратчета, защипете ги в средата за да получите папионка.
Получените папионки, пържите в нагрято на умерен огън олио до златисто кафяв цвят. Извадете готовите папионки с решетъчна лъжица и ги потопете в студения сироп.
Разбъркайте веднъж-два пъти сиропираните сладки и ги поставете в чиния.
Поръсете със счуканите орехови ядки сладките папионки от тесто.