Моите зелеви сармички в гювеч

Теодора МещероваТеодора Мещерова
Помощник Готвач
123
613
422
218
4
17/12/2020
"Споделяме рецепта за вкусни зелеви сармички в гювеч - ще ви трябва след няколко дни, а и по-нататък"
Приготвяне30 мин.
Готвене180 мин.
Общо210 мин.
Порции20
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 341
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете моркова и го настържете, лука наситнете. Запържете ги в предварително загрятото олио в дълбока касерола или тиган.

След това добавете и наситнения зелен лук. Размийте каймата в малко вода и изсипете при зеленчуците.

Разбийте добре с телена бъркалка или дървена шпатула.

Овкусете с подправките. Когато каймата се запържи хубаво, добавете ориза и запържете за кратко.

Добавете 3 ч.ч. вода и доматеното пюре. Разбъркайте хубаво и добавете нарязания на ситно магданоз. Оставете за кратко да къкри на слаб огън, като бъркате от време на време.

След като сместа е готова, е време за редене на зелевите сармички. На дъното на гювеча сложете няколко зелеви листа.

Поставете в чиния един зелев лист, сложете 1 супена лъжица от сместа / ако листото, както при мен, е по-голямо, сложете повече/, навийте добре и поставете в гювеча. Така процедирайте и с останалите зелеви листа.

Когато напълните гювеча, ако ви е останало малко смес, както при мен, спокойно можете да я сложите отгоре. Сипете вода, колкото да покрие сармите, и сложете капака.

Поставете гювеча в студена фурна и я включете на 160 градуса. Гответе сармите до готовност. Това зависи от фурната - при мен отне около 3 часа.

След като зелевите сармички в гювеч са готови, може да ги поднесете със сос.

Да Ви е сладко!

Забележка: Зеленият лук не е задължителен, но понеже разполагах с такъв, добавих към сместа.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Ivi  Vacca
Ivi Vacca
17.12.2020 20:11
Много апетитни сармички , чудни .Поздрави !
1
0
Теодора Мещерова
Благодаря!
1
0