Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пуешко месо»Кисело зеле с ориз и пуешки бутчета

Кисело зеле с ориз и пуешки бутчета

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6964k2k9
Кисело зеле с ориз и пуешки бутчета4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
100 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
200 мин.
Порции
6
"Най-вкусната рецепта за пуешки бутчета с кисело зеле и ориз"

Необходими Продукти

  • пуешки бутчета - 3 бр.
  • кисело зеле - 2 бр.
  • ориз - 2 ч.ч.
  • дафинов лист - 6 бр.
  • червен пипер - 3 с.л.
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пуешките бутчета се измиват много добре.

Слагат се в тенджера, прибавя се дафинов лист - 3 бр. и сол.

Заливат се с вода и се варят до полусваряване на бутчетата, като периодично се отпенва водата.

Зелето се нарязва на ситно, като кочаните не се режат.

Изсипва се в тава, в която ще се пече. Прибавя се дафинов лист - 3 бр. и червен пипер. Разбърква се много добре.

Отгоре се нареждат бутчетата. Залива се с вода до половината.

Тавата се завива с фолио. Пече се 40 мин на 180 градуса.

Оризът се измива до бистра вода.

След което се прибавя към киселото зеле, като се поставя на топки в тавата.

Полива се с течността от тавата.

Продължава да се пече пуешкото със зеле под фолио още 40 мин, след което фолиото се премахва.

Киселото зеле с ориз и пуешки бутчета 20 мин на 160 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: