Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Ябълков сладкиш»Нежен сладкиш с ябълки във ванилов крем

Нежен сладкиш с ябълки във ванилов крем

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Нежен сладкиш с ябълки във ванилов крем
Снимка: Мария Симова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8
"Охладете този ябълков сладкиш и го поднесете с фреш или горещ шоколад. Да ви е сладко!"

Необходими Продукти

  • за ябълките
  • ябълки - 5 бр.
  • масло - 80 г
  • за ваниловия крем
  • яйца - 4 бр.
  • прясно мляко - 200 мл
  • брашно - 6 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • захар - 7 с.л. без връх
  • ванилова захар - 1 бр.
  • пудра захар - за поръсване
  • канела - 1 щипка за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте, обелете и почистете ябълките от сърцевината, нарежете ги на кубчета.

Разтопете маслото и добавете ябълките, пържите за 7-8 минути, като от време на време разбърквате, отстранете ги от огъня и оставете да се охладят.

В купа пресейте брашното, добавете щипка сол, захарта и ваниловата захар. Разбъркайте и прибавете яйцата и на тънка струя към тях прясното мляко при непрекъснато бъркане с миксера.

Прибавете ябълките, запържени в маслото, и разбъркайте, за да се потопят ябълките във ваниловия сос.

Във форма за торта с диаметър 22 см постелете на дъното хартия за печене.

Намажете хартията и стените на формата с меко масло и поръсете обилно с брашно.

Внимателно налейте сместа в нея и поставете формата в предварително нагрята на 180 градуса фурна.

Печете за около 20-25 минути до сгъстяване на соса.

Извадете готовия ябълков сладкиш и оставете да се охлади, поръсете с пудра захар и щипка канела.

Сервирайте охладен нежния сладкиш с ябълки във ванилов крем !

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: