Начин на приготвяне
Измийте, обелете и почистете ябълките от сърцевината, нарежете ги на кубчета.
Разтопете маслото и добавете ябълките, пържите за 7-8 минути, като от време на време разбърквате, отстранете ги от огъня и оставете да се охладят.
В купа пресейте брашното, добавете щипка сол, захарта и ваниловата захар. Разбъркайте и прибавете яйцата и на тънка струя към тях прясното мляко при непрекъснато бъркане с миксера.
Прибавете ябълките, запържени в маслото, и разбъркайте, за да се потопят ябълките във ваниловия сос.
Във форма за торта с диаметър 22 см постелете на дъното хартия за печене.
Намажете хартията и стените на формата с меко масло и поръсете обилно с брашно.
Внимателно налейте сместа в нея и поставете формата в предварително нагрята на 180 градуса фурна.
Печете за около 20-25 минути до сгъстяване на соса.
Извадете готовия ябълков сладкиш и оставете да се охлади, поръсете с пудра захар и щипка канела.
Сервирайте охладен нежния сладкиш с ябълки във ванилов крем !