Начин на приготвяне
Нарязваме си овнешкото месо заедно с костите на парчета по на около 100 грама.
Не махаме кокалите, защото в тях има желатин, а той ни е необходим за рецептата за саздърмата.
Поставяме ги в студена вода за час-два.
Вадим поставяме в тенджера под налягане за по-бързо завиране, добавяме подправките и варим около час и половина.
Когато е готово месото, почистваме от костите, нарязваме и връщаме обратно в тенджерата.
След това месото слагаме в ринг или в двулитрова пластмасова бутилка - като леко притискаме и заливаме с мазнината.
Може да се сложи и в изкуствени черва, като се пълни в тях. В случая аз го направих с такива.
Връзваме от двата края и леко надупчваме.
Оставяме на хладно – хубаво да стегне, или поставяме в хладилника или фризера.
След ден домашно приготвената саздърма е готова за консумиране.