Коледни линцери

НикиНики
Иноватор
337
3k
1k
451
2
17/12/2020
"Коледа е по-сладка и топла, когато на трапезата има чиния, пълна с коледни линцери"
Приготвяне60 мин.
Готвене8 мин.
Общо68 мин.
Порции15
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 107
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • брашно - 250 г
  • краве масло - 200 г
  • захар - 150 г
  • сол - 1/2 ч.л.
  • яйца - 1 бр.
  • ванилия - 1 бр.
  • канела - 1/2 ч.л.
  • конфитюр - вкус по - избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото, захарта и солта разбиваме с миксер.

Добавяме яйцето и ванилията, разбъркваме добре.

Добавяме пресятото брашно, канелата и омесваме маслено тесто.

Разделяме го на две, завиваме с фолио и оставяме в хладилника за 2-3 часа.

Охладеното тесто разточваме с дебелина около 2 см. С помощта на формички изрязваме линцерите и ги подреждаме в тава, в която предварително сме сложили хартия за печене.

Печем на 180°C за около 7-8 минути слепените сладки. Оставяме ги да се охладят. Мажем с конфитюра и слепваме внимателно.

Поставяме готовите коледни линцери в кутия с капак и съхранявам на хладно.

Хубаво е преди консумация да престоят поне 1 ден.

По-желание може да поръсите с пудра захар.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Kristine Tenova
Kristine Tenova
18.12.2020 07:41
лубимите сладки от моето детство
1
0