Начин на приготвяне
Гъбен пай с рикота и билки за почитателите на безмесни рецепти.
Вземаме средно голяма кръгла тава (около 20-25см). Покриваме с хартия за печене.
Оформяме бутер тестото в тавата, като притискаме и леко придърпваме краищата (кошничка).
Смесваме в купа видовете сирене, индийското орехче, сол, мащерка и пипер на вкус.
Използваме вилица, за да набодем дъното на нашата кошничка от тесто (около 10-тина бодвания с вилицата).
Изсипваме сместа върху бутер тестото.
В тиган с лъжица зехтин, добавяме диви гъби, след 2-3 мин добавяме лука, дюлята и намачканият чесън .
Когато гъбите започнат да омекват, добавяме бирата.
След като бирата се изпари на половина, добавяме подправките на вкус.
След 2-3 мин. добавяме соев сос, лимонов сок, захар.
След 2-3 мин. добавяме сос Хоисин.
След 2-3 мин. изключваме.
Изсипваме готовите гъби върху канапето от сирене, печем соления пай на 180-200 градуса за 15-25 мин.
По избор може да добавите яйце към гъбения пай.