Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Солен Пай»Гъбен пай с рикота и билки

Гъбен пай с рикота и билки

YtsankovaYtsankova
Новак
57819
Гъбен пай с рикота и билки
Снимка: Ytsankova
1 / 3
19/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Представяме ви един страхотен гъбен пай - ароматите от билки и рикота няма как да не достигнат дори до съседите, затова направете допълнително за всеки случай"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 1 бр.
  • рикота - 300 - 400 г Сирене
  • пекорино - 200 - 300 г или др. сирене по избор
  • индийско орехче - 1 ч.л.
  • сол
  • мащерка
  • черен пипер - на вкус
  • За Гъбите Соте
  • гъби - 200 - 250 г sушени диви
  • лук - 2 - 3 бр. Малки глави
  • чесън - 2 - 3 бр. sкилидки
  • дюля - 2 - 3 бр.
  • още
  • бира - 1 ч.ч.
  • соев сос - 2 - 3 с.л.
  • лимонов сок - 1 - 2 с.л.
  • сос хоисин - 1 - 2 с.л.
  • Подправки на вкус
  • босилек
  • розмарин
  • мащерка
  • джинджифил
  • чили
  • яйца - 1 - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбен пай с рикота и билки за почитателите на безмесни рецепти.

Вземаме средно голяма кръгла тава (около 20-25см). Покриваме с хартия за печене.

Оформяме бутер тестото в тавата, като притискаме и леко придърпваме краищата (кошничка).

Смесваме в купа видовете сирене, индийското орехче, сол, мащерка и пипер на вкус.

Използваме вилица, за да набодем дъното на нашата кошничка от тесто (около 10-тина бодвания с вилицата).

Изсипваме сместа върху бутер тестото.

В тиган с лъжица зехтин, добавяме диви гъби, след 2-3 мин добавяме лука, дюлята и намачканият чесън .

Когато гъбите започнат да омекват, добавяме бирата.

След като бирата се изпари на половина, добавяме подправките на вкус.

След 2-3 мин. добавяме соев сос, лимонов сок, захар.

След 2-3 мин. добавяме сос Хоисин.

След 2-3 мин. изключваме.

Изсипваме готовите гъби върху канапето от сирене, печем соления пай на 180-200 градуса за 15-25 мин.

По избор може да добавите яйце към гъбения пай.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: