Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солен пай»Хрупкав гъбен пай с маслини за 15 минути

Хрупкав гъбен пай с маслини за 15 минути

Хрупкав гъбен пай с маслини за 15 минути
Снимка: Веселина Константинова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
Порции
6
"От кухнята се носи неустоим аромат на гъби, маслини и гауда. Ние ще хапнем Хрупкав гъбен пай с маслини, а вие си запишете рецептата"

Необходими Продукти

  • печурки - 500 г
  • лук - 1 глава
  • маслини - 9 - 10 бр.
  • масло - 3 с.л.
  • майонеза - 100 г
  • сол
  • черен пипер
  • бял пипер
  • кори за баница - 2 бр. пълнозърнести
  • гауда - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете лука и го задушете в маслото. Добавете почистените и нарязани на парчета гъби. Задушете за кратко. Овкусете със сол, черен и бял пипер.

Намажете тавичка с подвижни рингове с масло. От корите за баница оформете основата на пая, като повдигнете краищата.

Изсипете плънката. Намажете краищата с майонеза с помощта на силиконова четка. Поръсете обилно с настъргана гауда /може да замените с кашкавал/.

Изпечете соления пай в загрята фурна на 200 градуса с обдухване за 10 минути.

Готовия пай гарнирайте с маслини.

Апетитен и хрупкав!

Хрупкавият гъбен пай с маслини за 15 минути е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: