Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Шаран с лимецова панировка

Шаран с лимецова панировка

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Шаран с лимецова панировка
Снимка: Мария Божилова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
180 мин.
Порции
3
"Шаран с лимецова панировка - вкусна идея за любителите на здравословни рецепти с риба."

Необходими Продукти

  • шаран - 6 бр. котлети
  • брашно от лимец - 200 г
  • естрагон - 1 ч.л. сух
  • чесън на прах - 1 ч.л.
  • джинджифил - 1 ч.л. на прах
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • морска сол - 2 с.л.
  • черен пипер
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шаранът се почиства много добре, като се премахват люспите.

Нарязва се, като се използват рибните котлети.

Морската сол се смила с блендер на средно.

Всеки котлет се овалва в солта, слага се в тава и се оставя на хладно за 1 час.

Брашното от лимец се разделя на две части.

Естрагонът, брашното от лимец, джинджифилът на прах и червен пипер се смилат в мелачка.

Смлените подправки се прибавят към едната половина от брашното от лимец.

Разбърква се много добре.

Котлетите се почистват от солта и се овалват в брашното, без подправки от всички страни.

Нареждат се върху дъска и се оставят за 30 мин.

След това се овалват в брашното с подправки.

Пържат се в сгорещено олио до златисто от двете страни.

Панираната риба се поднася със сочна зелена салата.

Шаран с лимецова панировка - вкусна идея за любителите на здравословни рецепти с риба.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: