Начин на приготвяне
Шаранът се почиства много добре, като се премахват люспите.
Нарязва се, като се използват рибните котлети.
Морската сол се смила с блендер на средно.
Всеки котлет се овалва в солта, слага се в тава и се оставя на хладно за 1 час.
Брашното от лимец се разделя на две части.
Естрагонът, брашното от лимец, джинджифилът на прах и червен пипер се смилат в мелачка.
Смлените подправки се прибавят към едната половина от брашното от лимец.
Разбърква се много добре.
Котлетите се почистват от солта и се овалват в брашното, без подправки от всички страни.
Нареждат се върху дъска и се оставят за 30 мин.
След това се овалват в брашното с подправки.
Пържат се в сгорещено олио до златисто от двете страни.
Панираната риба се поднася със сочна зелена салата.
Шаран с лимецова панировка - вкусна идея за любителите на здравословни рецепти с риба.