Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Чийзкейк»Чийзкейк с крема сирене

Чийзкейк с крема сирене

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Чийзкейк с крема сирене
Снимка: Анонимен
5 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Неустоим чийзкейк, който впечатлява както с визията си, така и с вкуса си"

Необходими Продукти

  • бисквити - 150 г ронливи
  • какао - 2 с.л.
  • масло - 50 г
  • сметана - 250 мл сладкарска
  • сирене - 250 г крема
  • захар - 50 г пудра
  • желатин - 10 г
  • плодове - 250 г горски, по избор
  • захар - 2 с.л. кристална
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бисквитите се натрошават на прах и се смесват с какаото. Добавя се разтопеното масло и се обърква до получаването на еднородна смес.

Получената бисквитена маса се разстила върху тавичка с диаметър 18-20 см, дъното на която сте застлали предварително с найлоново фолио. Притиска се и се изглажда с лъжица за да се получи блат и се прибира за около 20 минути във фризер.

Добре почистените плодове се заливат с 2 с.л. кристална захар и се задушават за около 5-6 минути на умерен огън. Свалят се от котлона и се оставят да се охладят.

Желатинът се накисва с 2-3 с.л. студена вода, за да набъбне, след което се разтопява на водна баня.

В дълбок съд се разбива сладкарската сметана. Добавя се крема сиренето и разтопения желатин и се разбърква до получаването на еднородна смес.

Изсипете получения крем върху изстудения бисквитен блат и приберете отново във фризер за около 20 минути, за да стегне.

Извадете чийзкейка от фризера. С помощта на найлоновото фолио го извадете от тавата и го поставете в подходяща чиния за сервиране. Отгоре гарнирайте с охладените плодове и приберете за 20 минути в хладилник. Сервирайте охладен.

Чийзкейкът с крема сирене е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Monika Ivanova
Monika Ivanova
Обичам комбинации сладко и солено а това и на визия е примамливо
11.05.2016 22:09
3
1
Инн
Инн
Истинския чийз кейк отнема 3часа за да се приготви и се пече на водна баня. Залива се с ягодов топинг. Не се използва желатин и какао.
17.10.2013 12:41
2
16
1
Покажи всички подкоментари