Начин на приготвяне
Бисквитите се натрошават на прах и се смесват с какаото. Добавя се разтопеното масло и се обърква до получаването на еднородна смес.
Получената бисквитена маса се разстила върху тавичка с диаметър 18-20 см, дъното на която сте застлали предварително с найлоново фолио. Притиска се и се изглажда с лъжица за да се получи блат и се прибира за около 20 минути във фризер.
Добре почистените плодове се заливат с 2 с.л. кристална захар и се задушават за около 5-6 минути на умерен огън. Свалят се от котлона и се оставят да се охладят.
Желатинът се накисва с 2-3 с.л. студена вода, за да набъбне, след което се разтопява на водна баня.
В дълбок съд се разбива сладкарската сметана. Добавя се крема сиренето и разтопения желатин и се разбърква до получаването на еднородна смес.
Изсипете получения крем върху изстудения бисквитен блат и приберете отново във фризер за около 20 минути, за да стегне.
Извадете чийзкейка от фризера. С помощта на найлоновото фолио го извадете от тавата и го поставете в подходяща чиния за сервиране. Отгоре гарнирайте с охладените плодове и приберете за 20 минути в хладилник. Сервирайте охладен.
Чийзкейкът с крема сирене е готов.
Коментари