Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Класическа сръбска баница Гибаница

Класическа сръбска баница Гибаница

Класическа сръбска баница Гибаница2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Не е нужно да ходите чак до Сърбия, за да си хапнете от класическата баница Гибаница - имаме рецептата и ви я даваме точно сега"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет
  • сирене - 400 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • яйца - 3 бр.
  • краве масло - 100 г разтопено
  • вода - 200 мл топла
  • заливка
  • прясно мляко - 50 мл
  • яйца - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошете сиренето и към него добавете яйцата. Разбъркайте. Прибавете водата и бакпулвера. В друга купа сипете разтопеното масло. Отделете малко за намазване на тавата.

Отделете 2 кори настрани. Вземете други 4 от корите за вашата сръбска баница. Поставете ги на дъното, разстилайки и стените на тавата. От всички краища трябва да стърчат кори извън нея.

Що се отнася до останалите кори, взимате ги една по една, намачквате и топите в сместа с яйцата. Слагате ги в тавата, разпределени равномерно.

Когато сте направите това с всичките, върху тях поставете предварително отделените две кори за завършване на вкусната баница. Залейте със заделеното масло.

Пригответе заливката на баницата. Разбийте яйцето и прясното мляко. Залейте и разпределете навсякъде. Оставете за няколко минути да попие.

Печете класическата сръбска баница Гибаница до придобиване на златист загар в умерена фурна. Когато е готова, я напръскайте с вода и завийте с кърпа за 10 мин.

Нарежете и поднесете!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: