Начин на приготвяне
Оставете бадемите за 30 мин. в гореща вода да се накиснат. Това ще помогне за по-лесното им белене. Когато са готови, ги накълцайте на дребно и запечете на 150-градусова фурна.
В съд смесете яйцето, ванилиите, захарта и мекото масло. Разбийте с миксер до хомогенна гладка смес.
Изсипете алкохола. Към него прибавете лимоновия сок, в който предварително сте изгасили содата. Последни добавете бадемите и пресетите брашно и бакпулвер.
Замесете тесто за сладки и накъсайте топченца от него. Наредете ги в тава с хартия за печене.
Домашните бели сладки изпечете за 10 минути или малко повече (до карамелен цвят).
Щом са готови, оваляйте белите бадемови гръцки сладки в пудра захар и оставете да изстинат.