Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Вкусен печен боб със скумрия

Вкусен печен боб със скумрия

Вкусен печен боб със скумрия
Снимка: Веселина Константинова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Печен боб със скумрия - не сте и предполагали колко вкусно може да е това ястие"

Необходими Продукти

  • боб - 500 г консерва, варен
  • скумрия - 2 бр.
  • сол
  • кисели краставички - 3 - 4 бр.
  • доматено пюре - 3 с.л.
  • черен пипер
  • бахар - на зърна
  • олио - 3 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л. млян
  • лук - 1 - 2 глави
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете лука и го нарежете на ситно.

Сложете го в тава за печене, полейте го с олиото и гответе в загрята фурна до омекването му.

Наредете почистената и нарязана на рибни котлети скумрия /предварително осолена/ в тавата запечете до промяната на цвета на скумрията/10 минути/.

Извадете отново тавата, добавете червения пипер и доматеното пюре, разтворено с 1/2 ч.ч. вода.

Добавете нарязаните кисели краставички и консервирания боб. Овкусете с черен пипер и бахар.

Печете на 200 градуса, докато ястието от боб с риба остане на мазнина и получи приятен загар.

Уникално вкусен печен боб със скумрия!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: