Крамбъл с горски плодове

Лилия Цачева/LipodveЛилия Цачева/Lipodve
Готвач
185
1k
501
545
2
21/12/2020
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо301
  • Преглеждания за месеца49
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • горски плодове - 350 г замразени или пресни
  • брашно от спелта - 200 г
  • флейкс от спелта - 30 г или овесени ядки
  • кокосова захар - 8 г или друг подсладител по ваше желание
  • кокосово масло - 60 г
  • кокосова захар - 20 г за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете горските плодове (150 ягоди и 200 къпини в случая) в съд за печене, в моя случай керамичен, с диаметър 22 см.

В купа сложете всички останали съставки без захарта за поръсване и претрийте през пръсти, така че всичко да стане на трохи, което всъщност е и крамбълът.

Покрийте плодовете с трохите и поръсете с кокосовата захар, която при печенето ще се разтопи и ще придаде допълнителен леко карамелен привкус.

Печете в предварително загрята на 180 °С фурна до златисто.

Може да поднесете студен или топъл крамбъл с горски плодове с топка сладолед.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар