Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Свински котлети в гъбено-сметанов сос

Свински котлети в гъбено-сметанов сос

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Свински котлети в гъбено-сметанов сос
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Ако искате да видите много широки усмивки на вечеря, пригответе тези свински котлети в сос. Добър апетит"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 600 грама от врат, бут или рибица
  • лук - 1 средна глава
  • готварска сметана - 200 г
  • гъби - 185 г печурки, пресни или от консерва
  • бренди - 3 капачки, тъмно, отлежало
  • мащерка - 1 клонка, прясна
  • черен пипер
  • сол
  • зехтин - 6 с.л.
  • масло - 15 грама
  • гъбен бульон - 100 - 150 мл или вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското на парчета, които са с дебелина 1-1.5 см. Запечатайте го на силен огън в тиган или съд, който след това можете да вкарате във фурната.

Хубаво е съдът да е по-широк, за да оставите разстояние между месото и то да се запечата по-бързо.

Махнете от тигана хапките и на тяхното място сипете останалия зехтин и нарязания на ситно лук.

Задушете за няколко минути, добавете и гъбите на резени заедно с маслото.

Гответе още 2 минути, сипете брендито. Точно то е ключово за вкуса на ястието, затова трябва да изберете качествено. Бъркайте за 2 минути на силен огън и намалете котлона.

Сипете бульона и сметаната, бъркайте още 2-3 минути. Прибавете резените свинско и накъсаната мащерка.

Покрийте с алуминиево фолио или сложете капака. Печете пържолите в загрята на 200 градуса фурна за половин час.

Свинските котлети в гъбено-сметанов сос са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: