Начин на приготвяне
Обелете и нарежете тиквата, след това я настържете на едро ренде. Може и да я задушите в малко олио до омекване заедно с ванилията, канелата, олиото и захарта.
Ако пък сте с по-чувствителен стомах, само я смесете с останалите продукти (без олиото).
Намазнете тава за печене.
Разстелете корите на сач (3 бр.). Намажете с олио първата кора и по цялата й повърхност сложете от плънката. Навийте на руло, след това на охлювче и сложете в средата на тава.
По същия начин процедирайте и с останалите кори.
Накрая намажете готовия тиквеник с олио и пъхнете в загрята на 180 градуса фурна. Печете до зачервяване.
Оставете готовия тиквеник за изстине и го поръсете с пудра захар.
Коледният вит тиквеник е готов.