Начин на приготвяне
Приготвяне: поставете филийките от телешко на масата. Ако отрязаното месо от плешката е по-дебело, когато сложите плънката, просто го начукайте леко и затворете на две, без да го навивате и закрепете с клечици и имате прекрасно вретено!
Поръсете всяка филийка, само от едната страна, сол, черен пипер, добавете, намажете с една пълна ч.л. горчица, разнесена по цялата повърхност.
Поставете ред лук върху горчицата, поставете филийката бекон върху лука, навийте, така че плънката да не излиза и да се завърже добре или закрепи с клечки.
Нарежете лука.
Готвене: поставете гювеч (за котлон и фурна ) на огъня с малко мазнина (масло + зехтин).
Запечете от всички страни, докато покафенеят, след това добавете бирата, добавете букета от билки, розмарин мащерка магданоз, моркова и парчето целина. Гответе на слаб огън в продължение на 3 часа, с капак (за да намалите времето за готвене, можете да готвите 1 час в тенджера под налягане).
В края на готвенето на телешкото вретено добавете, ако искате повече сос, малко телешки бульон, с брашно (1 лъжица), за да се сгъсти, сол, черен пипер и малко сметана около 50-80 мл. Насладете се на Страхотно телешко вретено!
Ако обожавате класически руладини, ще оцените подобаващо и тази рецепта за телешко.