Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Меденки»Коледни меденки с глазура

Коледни меденки с глазура

Радка СлавоваРадка Славова
Помощник Готвач
8141299
Коледни меденки с глазура
Снимка: Радка Славова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
60 бр.

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • мед - 1 ч.ч.
  • краве масло - 1 к.ч.
  • ванилия - 2 бр.
  • брашно - 600 г
  • хлебна сода - 1 ч.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • джинджифил - 1 ч.л.
  • За глазурата
  • белтъци - 2 бр.
  • пудра захар - 400 г
  • лимонов сок - 2 - 3 капки
  • сол - щипка
  • сладкарска боя
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбивате яйцата заедно със захарта. Прибавят се разтопеното масло и медът.

Сухите състави се смесват (брашното, хлебната сода, ванилията, джинджифила, канелата) и се прибавят към сместа с яйцата.

Разбъркват се добре с дървена лъжица, след което се омесва меко медено тесто. Разточва се на лист с дебелина около 1 см и се изрязват желани формички.

Коледните меденки се пекат на 180 градуса около 10-15 минути.

За глазурата: разбиват се белтъците с щипка сол и лимонов сок до получаване на пухкав сняг. Прибавя се пудрата захар до получаване на много гъст крем.

Оцветява се в желани цветове и се шприцова върху изпечените меденки. Оставят се на стайна температура до пълното втърдяване на глазурата.

Коледните меденки с глазура носят празнично настроение у дома.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: