Начин на приготвяне
Корите за баница се оставят на стайна температура за 1 час.
Тиквата се измива и нарязва на парчета. Всяко парче се обелва на едро ренде. Оставя се за 2 часа в купа, за да се отцеди.
Ябълките се измиват и обелват. Настъргват се на едро ренде преди нареждане на тиквеника.
Тавата, в която ще се пече, се намазва с олио от всички страни. Тиквата, ябълките, захарта и орехите се разделят на толкова части, колкото са корите.
Във всяка кора се нарежда част от тиквата, ябълките и орехите. Слага се с частта от захарта, като се разпределя по цялата кора. Поръсва се с канела. Слагат се няколко кубчета масло.
Всяка кора се завива на руло и се нарежда в тавата. След като всички кори се навият, отгоре се слага останалото масло.
Пече се в предварително загрята фурна за 60 минути на 160 градуса.
Ретро градският тиквеник от 1927 г е готов.