Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Тиквеник»Ретро градски тиквеник от 1927 г

Ретро градски тиквеник от 1927 г

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Ретро градски тиквеник от 1927 г
Снимка: Мария Божилова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
180 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • кори за баница - 500 г фини
  • тиква - 3 кг
  • ябълки - 1 кг
  • канела
  • захар - 1 кг
  • орехи - 500 г натрошени
  • масло - 250 г
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Корите за баница се оставят на стайна температура за 1 час.

Тиквата се измива и нарязва на парчета. Всяко парче се обелва на едро ренде. Оставя се за 2 часа в купа, за да се отцеди.

Ябълките се измиват и обелват. Настъргват се на едро ренде преди нареждане на тиквеника.

Тавата, в която ще се пече, се намазва с олио от всички страни. Тиквата, ябълките, захарта и орехите се разделят на толкова части, колкото са корите.

Във всяка кора се нарежда част от тиквата, ябълките и орехите. Слага се с частта от захарта, като се разпределя по цялата кора. Поръсва се с канела. Слагат се няколко кубчета масло.

Всяка кора се завива на руло и се нарежда в тавата. След като всички кори се навият, отгоре се слага останалото масло.

Пече се в предварително загрята фурна за 60 минути на 160 градуса.

Ретро градският тиквеник от 1927 г е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: