Начин на приготвяне
В тенджера слагаме вадата и олиото и слагаме на котлона да заври.
След това добавяме брашното при непрекъснато бъркане. Щом се получи хомогенна смес, отнемаме от котлона.
След като се охлади добавяме яйцата едно по-едно, като бъркаме до получаване на гладка смес.
В тава си слагаме хартия за печене и слагаме по-една лъжица от сместа.Печем в предварително загрята фурна до-готовност.
Приготвяме крема, като разбиваме маскарпонето със захарта, сметаната и ванилията.
Оставяме за 1 час в хладилника.
Изрязваме си малки капачета и пълним еклерите с крем, като излиза над еклерите.
Слагаме по-половин ягодка, забодена в крема, и ръсим с пудра захар.Оставяме в хладилника за няколко часа.
Снежните коледни еклери са готови.