Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Еклери»Снежни коледни еклери

Снежни коледни еклери

НикиНики
Гуру
8016k3k4k4
Снежни коледни еклери
Снимка: Ники
1 / 4
28/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
15

Необходими Продукти

  • За тестото
  • вода - 200 мл
  • брашно - 1 ч.ч.
  • олио - 100 мл
  • яйца - 4 бр.
  • За крема
  • маскарпоне - 250 г
  • сметана - 100 мл
  • пудра захар - 120 г
  • ванилия - 2 бр.
  • ягоди
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера слагаме вадата и олиото и слагаме на котлона да заври.

След това добавяме брашното при непрекъснато бъркане. Щом се получи хомогенна смес, отнемаме от котлона.

След като се охлади добавяме яйцата едно по-едно, като бъркаме до получаване на гладка смес.

В тава си слагаме хартия за печене и слагаме по-една лъжица от сместа.Печем в предварително загрята фурна до-готовност.

Приготвяме крема, като разбиваме маскарпонето със захарта, сметаната и ванилията.

Оставяме за 1 час в хладилника.

Изрязваме си малки капачета и пълним еклерите с крем, като излиза над еклерите.

Слагаме по-половин ягодка, забодена в крема, и ръсим с пудра захар.Оставяме в хладилника за няколко часа.

Снежните коледни еклери са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: