Начин на приготвяне
В купа смесваме меко масло и пудра захар, разбърква се добре, да се получи като крем. Добавят се смлени лешници, ванилия и с брашното се замесва тесто - да не лепне.
Тестото се увива в прозрачно фолио и оставяме за 30 минути в хладилник, да стегне. Изважда се и разделяме на 2 части, а те се оформят на дълги фитили.
Всеки се реже на малки парченца с дължина около 5-6 см. С ръце се оформят рогата и нареждаме в тава върху хартия за печене.
Печем сладките в загрята фурна 180 градуса около 12-14 минути. Изваждат се и оставяме за 2-3 минути в тавата.
После всяка се овалва в пудрата захар и може да се съхранят в метална кутия.
Много са вкусни!
Коментари