Снежни Коледни Рогца

Снежни Коледни Рогца
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
12 мин.
Общо
42 мин.
Порции
25
"Не чакайте да падне първия сняг, не чакайте Коледа - тези снежни коледни рогца са вкусни по всяко време на годината"

Необходими Продукти

  • масло - 125 г меко
  • пудра захар - 1 к.ч.
  • ванилия - 2 бр.
  • лешници - 1 к.ч. смлени
  • брашно - около 220г за средно меко тесто
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Видео към рецептата

Начин на приготвяне

В купа смесваме меко масло и пудра захар, разбърква се добре, да се получи като крем. Добавят се смлени лешници, ванилия и с брашното се замесва тесто - да не лепне.

Тестото се увива в прозрачно фолио и оставяме за 30 минути в хладилник, да стегне. Изважда се и разделяме на 2 части, а те се оформят на дълги фитили.

Всеки се реже на малки парченца с дължина около 5-6 см. С ръце се оформят рогата и нареждаме в тава върху хартия за печене.

Печем сладките в загрята фурна 180 градуса около 12-14 минути. Изваждат се и оставяме за 2-3 минути в тавата.

После всяка се овалва в пудрата захар и може да се съхранят в метална кутия.

Много са вкусни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
Много се радвам ,че сте опитали вкусните рогца и сте направили видео рецепта :))) Благодаря на Дияна за приготвената рецепта .Весели и вкусни празници !
23.12.2017 13:21