Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Суши»Празнична салата суши

Празнична салата суши

НикиНики
Гуру
8016k3k4k4
Празнична салата суши4 / 4
28/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
1
"Ето нещо, достойно за централното място на трапезата - празнична салата суши"

Необходими Продукти

  • ориз за суши - 300 г
  • краставици - 2 бр.
  • авокадо - 3 бр.
  • сьомга - 350 г солена
  • гъби шийтаке - 8 бр.
  • оризов оцет
  • соев сос
  • уасаби сос
  • семена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме ориза добре под течаща вода. Поставяме го в цедка да се отцеди. След това слагаме в тенджера и го заливаме с вода в съотношение 1:1.

Слагаме на котлона, щом водата заври намаляме котлона, слагаме капака и оставяме да къкри 10 минути. След това изключваме котлона и оставаме под капак още 10 минути.

Гъбите нарязваме и задушаваме в масло. Краставиците и авокадото почистваме и нарязваме на филийки.

На дъното на крьгла форма с падащо дъно слагаме алуминиево фолио. Сварения ориз поръсваме с оризовия оцет и разбъркваме.

На дъното на формата слагаме тънък слой ориз, после авокадо, краставици, гъби, слайсове риба, отново авокадо и краставици.

Редуваме така, докато завършим със сьомга. Махаме внимателно формата и поръсваме със семена. Поднасяме сушито със соев сос и уасаби сос.

Празничната салата суши е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: