Коледни меденки с ядки

Анелия ТерзиеваАнелия Терзиева
Готвач
2813k7112k3
Коледни меденки с ядки
Снимка: Анелия Терзиева
1 / 2
28/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Една празнична трапеза винаги се нуждае от меденки, чийто аромат да напомня за уют и топлина"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • мед - 1/2 ч.ч.
  • олио - 1/3 ч.ч.
  • канела - 1 ч.л.
  • бакпулвер - 1 пак.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • кулинарен шоколад - 75 г
  • масло - 25 г
  • ядки - смлени по избор или готов лешников/бадемов крънч
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата със захарта. Добавяме олиото, меда, оцета и разбъркваме отново, докато продуктите се смесят.

Пресяваме брашното и смесваме с останалите сухи съставки. Разбъркваме добре всичко.

Оформяме тестото на руло и го нарязваме на шайби с дебелина от около 0.5 см. Всяко парче оформям като топче на ръка.

Редим в тава с хартия за печене и печем на 180 градуса за 12-15 мин. в зависимост от дебелината на меденките.

След като изстинат, ги потапяме в единия край в предварително разтопени шоколад и масло и овалваме в лешниковия крънч.

Разбира се, може да смелите орехи или други ядки по избор и да използвате тях за овалване.

Коледните меденки с ядки са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: