Начин на приготвяне
Разстиламе единия пакет с бутер тесто, сгъваме го на две и разточваме с точилка на тънка кора.
Намазваме го с течния шоколад, като разпределяме равномерно върху тестото.
Разточваме и другото тесто, поставяме го внимателно върху това с шоколада.
Започваме да изрязваме елхичката от правоъгълното тесто.
Първо отрязваме 2 еднакви триъгълника от горната част, така че да се образува връх с разширяваща се основа надолу.
После режем 2 правоъгълника в долната част, за да оформим пънчето.
Започваме да правим симетрични разрези по хоризонтала, като оставим в средата за стъбло на елхичката.
Усукваме нарязаните краищата внимателно.
От останалото от изрязването тесто правим фигури, от триъгълниците - тревичка, а от правоъгълниците - звездичка.
Намазваме отгоре тестото с разбития жълтък и печем в предварително загрята фурна на 200 градуса.
Изваждаме сладкиша и поръсваме с пудра захар.
Коментари