Начин на приготвяне
Сварете и обелете картофите. Намачкайте ги с мачкало или ги настържете на ренде.
Прибавете маслото, което сте разтопили на водна баня. Добавете сол и черен пипер на вкус.
Вземете дълбока тава, намажете я с масло. Изсипете картофеното пюре вътре. Заравнете. Поръсете с настърган кашкавал.
Ще са Ви необходими в зависимост от големината на тавата около 7 бр. Вземете един от тях и малко ножче и му направете прорези до половината му дебелина. Внимавайте да не прережете изцяло и завъртете в горната на кръг.
Забодете половин клечка за зъби в двата края, за да запази тази форма, и подредете в тавата гнездата едно до друго.
С ръце натиснете, за да очертаете квадрати около кренвиршите, и поставете в тях по един резен кашкавал.
С пръсти леко вдлъбнете картофеното пюре под кренвиршите и сложете по едно яйце като внимавате да не се разлива навън.
Сложете гнездата да се пекат на загрята на 180°C фурна до побеляване на белтъка (жълтъкът нека да остане течен).
Поръсете с наситен магданоз гнездата от кренвирши с яйца върху картофено пюре.