Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Солено руло»Кето руло с тиквички

Кето руло с тиквички

Кето руло с тиквички
Снимка: Кристиан Александров
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Свежо и много любимо солено руло с тиквички"

Необходими Продукти

  • тиквички - 3 млади
  • яйца - 4 бр.
  • олио - 1 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • кашкавал - 50 г - настърган
  • извара - 150 г
  • майонеза - 1 с.л.
  • сирене - 100 г
  • крема сирене - 4 ч.л за украса
  • копър - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме тиквичките и ги настъргваме на дребно. Изстискваме ги с ръце, за да премахнем максимално сока. Сипваме изстисканите тиквички в купа.

Разбиваме яйцата в отделен съд и ги добавяме. Посоляваме и добавяме олиото и кашкавала.

Разбъркваме и разпределяме сместа в правоъгълна тава, която предварително сме покрили с лист хартия за печене.Заглаждаме.

Печем на 200 градуса за 25 минути.

Оставяме да се охлади и отделяме от хартията.

В купа натрошаваме сиренето и добавяме изварата и майонезата.Разбъркваме и с тази смес намазваме равномерно тиквения блат.

Навиваме на руло и поставяме в голяма чиния.

Отгоре декорираме с крема сирене и поръсваме с нарязан копър.

Оставяме нашето кето руло с тиквички за 1-2 часа да се стегне, като по желание можем да го приберем и в хладилника.

Нарязваме вкусното солено руло и сервираме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: