Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Солено руло»Моето руло с кайма и тиквички

Моето руло с кайма и тиквички

Моето руло с кайма и тиквички
Снимка: Кристиан Александров
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Това си е мъжко руло с кайма и тиквички - ще нахрани всички гладници у дома"

Необходими Продукти

  • кайма - 400 г смес
  • тиквички - 1 бр.
  • чедър - 50 г настърган
  • моцарела - 50 г настъргана
  • лук - 1 глава, настъргана
  • сол - 1 щипка
  • черен пипер - 2 щипки, млян
  • къри - 2 щипки
  • чубрица - 2 щипки, сушена
  • бекон - 100 г пушен слайс
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За моето руло с кайма и тиквички, първо сипваме каймата в купа.

Обелваме тиквичката, настъргваме я на ситно ренде и изстискваме с ръце, за да премахнем течността. Добавяме изцедената настъргана тиквичка при каймата. Добавяме моцарелата, чедъра, лука, черния пипер, чубрицата, кърито, солта, омесваме и изсипваме в правоъгълна тефлонова формичка за кекс.

Оформяме с ръце като руло и покриваме с алуминиево фолио.

Печем рулото от кайма на 200 градуса около 35 минути. След това отгоре подреждаме тънките парченца пушен бекон, като ги застъпваме и се стараем да обгърнат рулото.

Това не е трудно, защото при печенето рулото с кайма и тиквички се е свило малко и е станало по-малко от тавичката. Покриваме пак с алуминиево фолио и връщаме във фурната за още 15 минути.

Сервираме вкусното солено руло топло, нарязано на парчета и с гарнитура по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: