Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Капама»Капама по Странджански

Капама по Странджански

Златина ЖелязковаЗлатина Желязкова
Помощник Готвач
768106001
Капама по Странджански4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
12
"Капамата по Странджански винаги минава на преден план, щом бъде сервирана на празничната трапеза"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г
  • кисело зеле - 1 бр.
  • ориз - 1ч.ч
  • пилешки пържоли - 6 бр.
  • свински пържоли - 6 бр.
  • наденица - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • олио
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чубрица
  • кимион
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се запържва и се добавят каймата и подправките.

Навиват се сарми.

В глинен гювеч с намазнено дъно се нареждат ред сарми, ред свински пържоли, ред сарми, ред пилешки пържоли, ред зелеви листа, наденицата и отгоре отново зелеви листа.

Слага се пак олио и малко вода и капамата се пече в предварително загрята фурна за 2-3 часа.

Вкусна капама по Странджански за новогодишната нощ!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Pid
Pid
Вкусно!
01.01.2021 18:26
1
Покажи всички подкоментари