Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Мариновани пържоли с картофи

Мариновани пържоли с картофи

Моника МанчеваМоника Манчева
Чирак
44265159
Мариновани пържоли с картофи3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Комбинация, която винаги ще предпочитаме - пържоли с картофи, ако имаше и чаша бира..."

Необходими Продукти

  • пържоли - 6 бр.
  • черен пипер
  • соев сос - 2 с.л.
  • вино
  • мащерка
  • чубрица
  • чесън - 4 - 6 скилидки
  • картофи - 6 бр. средни
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пържолите се начукват и натриват от двете страни с черния пипер и се мариноват с подправките в купа с капак.

Сложете такова количество, че да има поне 2 пръста течност, получена от соевия сос и виното. Оставете пържолите да се мариноват хубаво една вечер. Колкото по-дълго стоят в марината, толкова по крехко ще е месото.

Сложете пържолите в тава, като ги разстелите по цялата ѝ повърхност, без да ги застъпвате. Обелете чесъна, разполовете скилидките и ги пъхнете между и под пържолите.

Печете в загрята фурна под фолио на 200 г за 30 мин. През това време обелете картофите. Сложете ги в купата, където е била маринатата, и им добавете олио, сол, черен пипер.

Можете да им прибавите и малко чубрица и мащерка или вместо това да им сложите сух копър. Разбъркайте добре.

Махнете фолиото от пържолите, отгоре наредете картофите и печете под фолио още 30 мин или докато картофите не започната да омекват.

След това махнете фолиото на пържолите с картофи и запечете за коричка на картофите.

Перфектните мариновани пържоли с картофи за повод и без повод.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: