Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Картофи соте»Картофи соте с бекон и сметана

Картофи соте с бекон и сметана

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Картофи соте с бекон и сметана
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3
"По-хубави от картофи соте са единствено картофи соте с бекон и сметана"

Необходими Продукти

  • картофи - 6 бр. средни
  • копър - 2 клонки, пресен
  • краве масло - 3 с.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • бекон - 110 г
  • сметана - 220 г готварска
  • черен пипер - 2 щипки
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете картофите за 25 минути в подсолена вода. Не трябва да омекват прекалено. Когато изстинат, ги обелете и нарежете на едри парченца.

Сложете бекона, нарязан на лентички, в нагорещен сух тиган, за да придобие загар, след това го извадете.

На негово място сотирайте картофите при силен огън и с маслото и олиото+ мазнинката, отделена от бекона. Посолете картофите и накъсайте част от копъра при тях.

Използвайте тиган с широко дъно, за да не са на купчина картофите, а да бъдат на един пласт. Не ги бъркайте, за да не се натрошат, а ползвайте техниката със замятане на тигана. Ако залепнат, само тогава си помогнете с шпатула.

В отделен съд загрейте за 3-4 минути на слаб/умерен огън сметаната. Подправете я с малко сол и черен пипер.

Готовите сотирани картофки отцедете максимално от мазнината, останала по тях, и смесете със сметаната и бекона.

Накъсайте върху картофи соте с бекон и сметана още пресен копър и поднесете.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: