Начин на приготвяне
Разбийте яйцата в купа заедно със захарта с помощта на бъркалка.
Добавете олиото и меда. Разбийте до еднородност. Добавете канелата, джинджифила и настъргана лимонова кора.
Добавете и содата бикарбоната.
Пресейте брашното. Постепенно прибавяте от брашното към яйчената смес и замесете гладко тесто.
Покрийте тестото с фолио и го оставете в хладилник за около час-два.
Готовото тесто разточете на кора около 1 см.
С помощта на формички за сладки изрежете желаните от вас форми.
Наредете ги в тава, на дъното на която има домакинско фолио.
Изпечете ги до лек загар на 180 градуса.
Не прекалявайте с печенето - бързо прегарят!
Готовите бисквитки охладете.
Разбийте белтъците на гъст сняг с помощта на миксер.
Постепенно прибавете пудрата захар и разбивайте до получаването на гъста и гладка глазура.
Намажете бисквитките с помощта на силиконова четка. Поръсете с разноцветни кокосови стърготини.
Изсушете във фурна за около 5 минути - на 50 градуса с вентилация.
Празничните бисквитки с бяла глазура са готови!