Начин на приготвяне
Брашното и какаото се пресяват предварително и се поставят в купа.
Прибавя се бакпулверът, ваниловата захар и кристалната захар. Всички сухи съставки се разбъркват хубаво и към тях се добавя киселото мляко, олиото и водата. Разбърква се хубаво с вилица. Тестото трябва да е гъсто кексово тесто.
В подходяща тавичка се намазва хубаво с олио и се изсипва тестото. Заравнява се и се поставя в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност.
Проверява се с дървена клечка, щом при вадене е суха, значи сладкиша е изпечен. Изважда се от фурната и се оставя да изстине.
През това време се подготвя сиропът, като в касерола на котлона се поставя прясното мляко, захарта и какаото. Бърка се енергично до напълно разтварянето на захарта и какаото.
Щом заври сиропът, се оставя на поизстине малко, но още горещ се изсипва върху студеният блат. Оставя се на страна да попие сиропа в блата. Кокосовата сметана е хубаво да е престояла няколко часа в хладилника.
В купа се поставя кокосовата сметана, пудрата захар и ваниловата захар. Всичко се разбива с миксер на високи обороти до пухкав крем.
Фъджът се реже на квадрати, намазва се с глазурата и се украсява с капки натурален шоколад. Оставя се да престои в хладилника поне 2 часа.
Парчетата шоколадов сладкиш се вадят от тавата и се подреждат в подходяща чиния или поднос.
Фъджът с бяла глазура е готов.