Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Омлет»Пухкав японски омлет

Пухкав японски омлет

Моника МанчеваМоника Манчева
Чирак
44265159
Пухкав японски омлет
Снимка: Моника Манчева
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
6 мин.
Общо
16 мин.
Порции
1
"Перфектната закуска е пухкав японски омлет, който ще ви държи сити цял ден"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • сол - 1/4 ч.л.
  • захар - 1 с.л.
  • масло - а намазване на тигана
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За този пухкав японски омлет разделете жълтъците от белтъците. Към жълтъците добавете солта, разбъркайте и оставете настрани.

Белтъците със захарта разбийте на сняг. Добавете жълтъците и леко ги размесете с белтъците.

Изсипете сместа в намазан с масло тиган и сложете на среден огън под капак за 4-5 мин. Махнете капака и сгънете омлета по средата.

Дозата е за 1 омлет.

Ако правите втори, купата, в която сте разбивали белтъците, я измийте и подсушете.

Ако има остатъци от сол или от жълтъци, няма да се получат белтъците на сняг.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: