Начин на приготвяне
Запържете лука с нарязаните гъби, после добавете и ориза. Заедно ги запържете, ако е нужно сипете малко водичка и по желание стафидите.
Овкусете с подправките и напълнете пилето, което е предварително натрито с пилешката подправка. Зашийте го за да не излиза плънката.
Може да разтворите и едно кубче пилешка подправка във водата, която е около 2 - 3 ч.ч.. Сипете в тавата при пълненото пиле и покрийте с фолио.
Печете в умерена фурна за около час, след което отстранете фолиото, ако има повече бульон сложете малко ориз, за да се обере.
Намажете пилето с масло и червен пипер, може да го мажете с масло няколко пъти.
Печете новогодишното пълнено пиле до готовност и хубав златист цвят.