Новогодишно пълнено пиле

Новогодишно пълнено пиле
Снимка: Ваня Георгиева
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
4
"Централно място на Новогодишната трапеза отреждане на това пълнено пиле"

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.
  • ориз - 3 ч.ч.
  • гъби - 300 г пресни
  • лук - 1 глава
  • чубрица - на вкус
  • пилешка подправка - 1 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - на вкус
  • краве масло - 100 г
  • сол
  • стафиди - златни по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете лука с нарязаните гъби, после добавете и ориза. Заедно ги запържете, ако е нужно сипете малко водичка и по желание стафидите.

Овкусете с подправките и напълнете пилето, което е предварително натрито с пилешката подправка. Зашийте го за да не излиза плънката.

Може да разтворите и едно кубче пилешка подправка във водата, която е около 2 - 3 ч.ч.. Сипете в тавата при пълненото пиле и покрийте с фолио.

Печете в умерена фурна за около час, след което отстранете фолиото, ако има повече бульон сложете малко ориз, за да се обере.

Намажете пилето с масло и червен пипер, може да го мажете с масло няколко пъти.

Печете новогодишното пълнено пиле до готовност и хубав златист цвят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: