Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пълнен Лук»Лучени лодки с бекон и кашкавал

Лучени лодки с бекон и кашкавал

TanyaGyurovaTanyaGyurova
Готвач
1411k6269662
Лучени лодки с бекон и кашкавал
Снимка: TanyaGyurova
1 / 3
03/01/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • кромид лук - 3 глави по - големи
  • моркови - 2 бр.
  • бекон - ок. 150 г пушен
  • кашкавал - ок. 150 г
  • риган
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разрязвате на две половинки главите лук, като е добре да са по-големи.

Отделяте внимателно всеки слой от по-горните и ги подреждате в тавичка, намазана с олио.

Нарязвате на ситно останалата вътрешна част от лука.

Нарязвате на ситно морковите и бекона и ги разбърквате с настинения лук.

Посолявате всяка лучена лодка и слагате в нея от сместа с бекона.

След като разпределите цялото количество от сместа, поръсвате с олио всяка лодка.

Покривате тавичката с фолио за печене (алуминиево) и печете на 200 градуса ок.15-20 мин.

След това махате фолиото, покривате всяка лучена лодка с парче кашкавал.

Поръсвате пълнения лук с риган и допичате до лек загар.

Лучени лодки с бекон и кашкавал - идеалното мезе за бира;)

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: