Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Шкембе чорба»Фалшиво шкембе чорба (чорбул)

Фалшиво шкембе чорба (чорбул)

mariamaria
Новак
36
Фалшиво шкембе чорба (чорбул)1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
3
"Специално предложение за онези, които обожават шкембе чорба и не сядат на маса без нея"

Необходими Продукти

  • масло - 25 г
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • яйца - 3 бр.
  • вода
  • оцет
  • чесън
  • лют пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прави се запръжка от маслото, брашното и червения пипер.

Разрежда се с вода до 500 мл и като заври се слагат едно по едно суровите яйца. Ври около 5 мин.

Шкембе чорбата се поднася топла заедно с чеснов лук с оцет и лютия пипер, като яйцата се нарязват по желание.

Фалшивата шкембе чорба (чорбул) е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
43
32
21
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Mariyka Vlahova
Mariyka Vlahova
Тази фалшива шкембе чорба е бързо и икономично ястие, приготвя се много бързо, почти за 15 мин и нарязани яйцата може да заблудят любителите на шкембе чорбата. Тя е предназначена за тези които не понасят миризмата при варенето на обикновеното шкембе. По калорийност и вкус не отстъпват на оригинала.
19.10.2016 21:48
8