Начин на приготвяне
Жълтъците, захарта, солта и рома бием продължително на пяна. Прибавяме пресятото с бакпулвера брашно, сухарът и лешниците, предварително настъргани.
Към добре разбитото тесто прибавяме разбитите на гъст сняг белтъци. Тортата печем в намазана с масло и поръсена с брашно форма около 40 минути в умерено топла фурна.
Изваждаме след като изстине и разрязваме на 2 блата. Пълним и покриваме с лукулусова смес. По желание отгоре може да шприцоваме захарна глазура на тънки линии във вид на решетка.
Няколко хубави лешника, чийто обвивчици са махнати служат за украсяване. Кремът може да е от разбито меко масло с пудра захар и бита сметана.
Коментари
Каква е тази смес???!!!