Начин на приготвяне
Първо, започваме да си приготвяме какаовите блатове.
В дълбока купа си поставяме сухите съставки, а това са - двата вида какао, пудрата захар, солта, брашното содата, ванилията и бакпулвера. Всички съставки разбъркваме добре.
В друга купа счуваме яйцата и разбиваме добре.
Към тях добавяме прясното мляко, олиото, киселото мляко и продължаваме да разбиваме.
Когато всичко е добре разбито, започваме да си добавяме и сухата смес, като поставяме по малко от нея. Получава се гъста смес, която разделяме на три равни части. В моят случай аз разделих на две.
Изпичаме си блатовете и оставяме да се охладят добре.
През това време си подготвяме крема за тортата, като към прясното мляко при непрекъснато разбиване добавяме сухата част.
Разбиваме около 5 минути.
Започваме да си сглобяваме шоколадовата торта.
Поставяме първия какаов блат.
Поставяме крема и върху него поставяме втория блат.
Завършваме с крема.
Поставяме в хладилника, за да стегне.
За декорацията всеки може да си украси тортата по негов избор.
Аз направих няколко розички от крема и поръсих тортата Черно кадифе по рецепта на Теодора Титова със смлени орехови ядки.
Коментари