Начин на приготвяне
Накисвате фурмите, ако са много сухи за ок. 15 мин във вода и махате костилките, ако имат такива.
Нарязвате фурмите на ситно или ги пасирате в блендер или чопър.
Разбивате яйцата със захарта и добавяте към тях сусамовия тахан, фурмите, брашното от рожков и оризовото брашно и бакпулвера.
Към добре разбърканата смес добавяте ванилията и конопеното семе и отново разбърквате добре.
Изсипвате сместа в подходяща тавичка, леко намазнена, и печете на 180 градуса до готовност за ок. 25 мин.
За крема:
Разбърквате добре крема сиренето със захарта.
След като безглутеновият сладкиш се охлади, го намазвате с крема и най-отгоре намазвате със сладко от смокини или друго по ваш избор.
Нека ви е вкусно с този безглутенов сладкиш с крема сирене.