Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Безглутенов сладкиш с крема сирене

Безглутенов сладкиш с крема сирене

TanyaGyurovaTanyaGyurova
Готвач
1421k6332
Безглутенов сладкиш с крема сирене
Снимка: TanyaGyurova
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • сусамов тахан - 3 с.л.
  • фурми - 5 бр.
  • брашно от рожков - 2 с.л.
  • оризово брашно - 2 с.л.
  • кокосова захар - 3 с.л. (или кафява)
  • конопено семе - 2 с.л.
  • ванилия - 2 пак.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • за крема
  • крема сирене - 2 пак.
  • кокосова захар - 3 с.л. (или кафява)
  • За намазване
  • сладко от смокини - или друго по ваш вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисвате фурмите, ако са много сухи за ок. 15 мин във вода и махате костилките, ако имат такива.

Нарязвате фурмите на ситно или ги пасирате в блендер или чопър.

Разбивате яйцата със захарта и добавяте към тях сусамовия тахан, фурмите, брашното от рожков и оризовото брашно и бакпулвера.

Към добре разбърканата смес добавяте ванилията и конопеното семе и отново разбърквате добре.

Изсипвате сместа в подходяща тавичка, леко намазнена, и печете на 180 градуса до готовност за ок. 25 мин.

За крема:

Разбърквате добре крема сиренето със захарта.

След като безглутеновият сладкиш се охлади, го намазвате с крема и най-отгоре намазвате със сладко от смокини или друго по ваш избор.

Нека ви е вкусно с този безглутенов сладкиш с крема сирене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: