Начин на приготвяне
Приготвяте каймата, като добавите към нея ситно нарязания лук и подправките по ваш вкус.
Добавяте 1 яйце към каймата и я размесвате добре.
Слагате каймата в хладилника за ок. 10 мин, докато сварите останалите две яйца.
След като яйцата са сварени и охладени, ги обелвате разрязвате на две половинки.
Разстилате каймата върху фолио за печене, намазано с олио на пласт с дебелина ок.1 см.
Нарязвате бекона на резенчета и редите яйцата по дължина на пласта кайма.
Върху яйцата слагате бекона, а отстрани редите киселите краставички на дълги резени.
После внимателно подхващате фолиото от двете страни и повдигате краищата, за да затворите рулото Стефани.
След като затворите, притискате внимателно, за да се убедите, че няма процеп отгоре или отстрани.
Приготвяте си тавичка с подходящ размер (с дължината на полученото руло) и я намазвате с олио.
Хващате рулото заедно с фолиото и внимателно го изсипвате/плъзгате в тавата, като частта, където се съединява, трябва да се падне отдолу.
Поръсвате соленото руло с малко олио и сипвате малко вода на дъното на тавата, за да не загаря мазнината.
Печете руло Стефани с бекон и кисели краставички на 200 градуса до приятен загар на рулото.
Коментари