Начин на приготвяне
Първо направете кюфтенцата, като в купа сложете каймата, филийката хляб предварително натопена във вода и отцедена, яйцето, настъргания лук, подправките и сол на вкус.
Измесете сместа добре и направете кюфтенца със средна големина.
В тенджера загрейте олиото и задушете в него за 5-6 мин. нарязания на дребно лук и рендосаните на ренде моркови. Прибавете брашното и червения пипер.
Задушавайте още 2 минути и добавете рендосаният на ренде домат и червеното вино.
Поръсете с черен пипер, сложете дафиновите листчета и зеленчуковия бульон.
Разбъркайте добре и налейте топла вода. Прибавете сол на вкус и в така получената яхния сложете кюфтенцата.
Захлупете с капак и гответе яхнията на тих огън около 30 минути.
Сервирайте лучената яхния с кюфтенца по желание поръсена с пресен магданоз.