Лучена яхния с крилца

Лучена яхния с крилца
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Много вкусна лучена яхния с крилца, само опитайте това чудо, което може да направите с малко крилца, лук и малко домати"

Необходими Продукти

  • пилешки крилца - 500 г
  • олио - 5 с.л.
  • лук - 3 големи глави
  • чушки - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • магданоз
  • вода - 700 мл
  • червен пипер - 1 с.л. равна
  • домати - 3 с.л. консерва
  • царевичн борашно - 1 с.л.
  • вода - 50 мл за брашното
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистени, измити крилца се срязват на две части, като острата част се изхвърля.

Сваряват се за 15 минути и се изваждат от водата, която също се изхвърля.

Нарежете лук на едро като полумесеци, а чушката нарежете на ленти.

В тиган се загрява олио задушете лук и чушка поръсени с малко сол, да омекнат.

Прибавете отцедените крилца, домати, червен пипер и разбърквайте добре.

Налива се вода, колкото да покрие леко продуктите в нашата вкусна лучена яхния, и овкусявате с подправките.

На тих огън под капак се готви до готовност пилешката яхния. Размива се царевично брашно в 50 мл вода, сипва се в тигана и разбърквате.

Оставете да поври тихо още 5 минути и готово.

Много вкусна лучена яхния с крилца, само опитайте!

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Лятна вкуснотия стана!
27.08.2023 22:02