Начин на приготвяне
В касерола се слага олио, колкото да покрие дъното. Лукът се обелва и се нарязва на полумесеци. Изсипва се в сгорещеното олио.
Пиперът се почиства от семките и се реже на дълги и тънки парченца.
Когато лукът е поомекнал, прибавяме нарязания пипер, разбъркваме, поръсваме с черен пипер и мащерка и оставяме да се задушават.
Гъбите почистваме и нарязваме на жулиени. Добавяме ги към зеленчуковата смес, поръсваме с малко сол, прибавяме виното и соса от нар (не е задължителен, аз го ползвам за овкусяване на салати, но обичам и да готвя с него - придава по-нетрадиционен вкус). Оставяме ястието да се задушава на тих огън около 20-30 мин. Периодично разбъркваме.
Сервираме с добре охладено бяло вино.
* Не съм добавяла вода, тъй като гъбите пускат достатъчно - целта ни е да изври течността и ястието да остане на гъст сос.
Коментари
Обяснено е така, че и бавно развиващите се да могат да я сготвят...